2012. augusztus 31., péntek

21~FRIDAY FAVORITE 2.


...And in my mind
In my head
This is where we all came from
The dreams we have
The love we share
This is what we're waiting for...


Újabb péntek, újabb nyárvég... :)
Élvezzük ki ezt az utolsó hétvégén !

2012. augusztus 24., péntek

2012. augusztus 22., szerda

19~VIRÁGKARNEVÁL 2012 PART 2.

Igen, második alkalommal is megérkeztünk a Debreceni Virágkarneválra. :)


Elsőként a biciklisek vonultak fel, ők is virágba borulva. 



Az első, hagyományos virágkocsi. :)



A zenészek is élvezték a karnevált. :)





A karnevál legfiatalabb résztvevője a két és fél éves Francesco, aki 
Olaszországból érkezett kis hazánkba. :)









Véget ért az 43. Debreceni Virágkarnevál. :( Tegnap este érkeztünk haza, de akkor már nem volt elég erőm feltölteni a képeket. Nem akartam felrakni az átlagos képeket a virágkocsikról, hiszen azokat bármelyik weboldalon megtalálhatjátok. Lényeg a lényeg, két felvonulás volt. Mindkettőről láthattok képeket. Az esti képek már többnyire mozgófelvételek lettek, de úgy gondoltam párat felrakok. :)  Egyszer mindenkinek el kell jutnia Debrecenbe augusztus 20.-án, hiszen hatalmas élmény látni ezeket a fantasztikus kocsikat és szinte hihetetlen, hogy az egész virágból van. Pedig igaz... Több millió száraz virágot és több ezer vágott virágot használtak fel a díszitésre.
Jövőre gyertek el Ti is !
xx
D.

2012. augusztus 21., kedd

18~VIRÁGKARNEVÁL 2012

Egy kis előzetest mára és holnap érkezem a többi képpel. :)





xx
D.

2012. augusztus 16., csütörtök

17~LET'S GOZO!


Today's post is about Gozo, which is a small island in the Mediterranean Sea.  Gozo belongs to Malta, although Gozitan people usually say they are independent.  On the island only 31,000 people live. Most of the tourist go to Gozo and try to see everything in one day, but that is almost impossible.
Obviously you can go only by ferry. Ferry goes from Cirkewwa and sometimes from Valletta. If i am not wrong it goes in every hour. The intresting thing is that when you go you do not have to pay just on the way back, the price is small, only 4 euro.

Gozo provides a relaxing experience to the visitors. The island is peaceful and calm and here the landscape is greener and more beautiful.
Gozo is popular mainly because of the Azure Window, but there are a lot of sandy beaches too. The island is considered as the most popular diving place in the Mediterranean region.
The island is also well known for carnival. On the weekends many maltese people go to Gozo with ferry and even with yachts. It could be amazing to go around with a yacht. :)

Soon in the PART 2 i am going to write about the Azure Window.





This post is only in English, because i know most of the people who read my blog can speak English very well. Only the posts about Malta will be written in English, but anyone who wants me to write in Hungarian too please write a comment below then. 

xx

D. 

2012. augusztus 12., vasárnap

16~SUNDAY SATISFACTION



Minden tiszteletem az övé !
Ajánlom ezt a filmet minden embernek ezen a Földön ! :)

2012. augusztus 11., szombat

15~ SATURDAY SAGACITY




“What is the meaning of life? To be happy and useful.”

14~LAKE BALATON

A Balaton Közép-Európa legnagyobb tava. Típusa a Fertő-tóhoz és a Velencei-tóhoz hasonlóan szikes tó. 77 km hosszú, szélessége 1,3–14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km².
és meg kell hagyni ez senkit nem érdekel... :)

Nyáron a Balaton városai átváltoznak és fiatalok százai indulnak meg, hogy jól megérdemelt szünidejüket itt töltsék el. Én is ezek közé a fiatalok közé tartozom és idén két alkalommal látogattam meg a "Magyar-tenger" partjait. Kétszer is ugyanazt a várost vettük be, először húgommal, majd utána barátaimmal. 
Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Balaton Sound nevezetű fesztivált, amely idén egy 0. nappal is gazdagodott. Második alkalommal érkeztünk ( szinte szokásnak mondhatjuk ) testvérkémmel, hogy "kipihenjük" az év fáradalmait és újabb közös élményeket gyártsunk. :)
Nem részletezném a fesztivált, hiszen szavakban úgyis képtelenség lenne megfogalmazni, azt az érzést, azt a fesztivál életet, amit az ember átél ott. 
Jövőre gyertek el Ti is és találkozzunk ott ! :)





Másodszorra barátaimmal érkeztem Zamárdiba. Első nap sajnos rejtélyes körülmények között a képeink kitörlödtek, de mutatni tudok szerencsére párat. Lássuk is ! :)






Sajnos az én nyaram hétfővel véget is ér, mivel kezdődik a nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamom és ha minden jól megy a jogosítványom is hamarosan meglesz. Élvezzétek ki a nyarat, ami maradt számotokra és utána szeptember elején ujult erővel vessétek bele magatokat az iskolába. :)

xx
D.

2012. augusztus 10., péntek

13~FRIDAY FAVORITE

Cause I remember every sunset
I remember every word you said
We were never gonna say goodbye


And I'd give away a thousand days, oh
Just to have another one with you...


A dal, ami tökéletes leír mindent, amit érzek mióta hazaértem. :)