2013. május 17., péntek

67 ~ MOVIES


Sziasztok!

Hosszú hétvégénk lesz a Pünkösd miatt, úgyhogy szeretnék párat a kedvenc filmjeiből bemutatni, hátha találtok kedvetekre valót és jobban telnek így a napjaitok! :) 
Az egyik legújabb film, amit mostanában láttam és tetszett az a Menedék című film. Nem tudom hallottatok e róla, most megy a mozikban. A film Nicholas Sparks regényéből íródott, ami garantálja a romantikus perceket. A történet kezdetén nem derül ki pontosan mi is a szituáció, egy meneküléssel kezdődik. Egy fiatal lány, Katie, érkezik a tengerparti, kis városba. Titokzatos, mégis izgatja a helyi lakosokat honnan került oda. Katie azért költözik Southportba, hogy új, nyugodt életet építsen fel magának és elbújhasson a világ elől, persze eközben történnek a bonyodalmak, kiderül a leányzó előző élete, felbukkan régi szerelem, halál...
A legjobb a filmben az, hogy mindig akkor jön valami fordulat, amikor már minden szépnek látszik. Meglepő, mégis elgondolkodtató sztori. Érdemes megnézni. :)
Előzetes:


Ha megtetszett a film itt tudjátok online megnézni:

A második film, a Kislány a küszöbön lesz. Nem tudom Ti ismeritek e, én korábban nem is hallottam róla, de német órán németül néztük és akkor kedveltem meg. Hihetetlen aranyos történetről van szó. :) Egy felnőtt, lébecoló férfi-Henry-lakása előtt egy szép napon váratlanul megjelenik egy kislány, a 8 éves Magdalena. A kislány egy levéllel érkezik, melyből kiderül, hogy Henry az apa és Magdalena most egy ideig nála marad. Henry először teljesen kiborul, nem képes gondját viselni a lánynak, nem tud dolgozni. Ugyebár minden szituáció megoldódik egyszer, ő is kezd hozzászokni, egyre jobb apává válik, de túl egyszerű lenne a történet, ha ez így maradna, így hát Henry új munkatársa bukkan fel, az a bizonyos volt barátnő, akivel reménytelenül szerelmesek egymásba. Nem akarom ellőni a film lényegét, de igazán tartalmas és tanulságos is a történet, láthatjuk, hogy válik egy férfiből igazi apa. Ajánlom mindenkinek! :)
Előzetes:

Linket is adok hozzá:

A harmadik film, amit a hosszú hétvégéhez ajánlok az a Tökéletes hang. Régebbi film már, de szerintem imádnivaló. A sztori tipikus, új lány a főiskolán, nem passzol a klikkekbe, blabla...De aztán bekerül egy acapella ének csoportba, ahol korlátozzák őt, nem hagyják az új zenék fele haladni, maradnak a standard dalok, nem énekelhetnek mást. Becca végül bekeményít és talán nyilvánvaló, vagy nem az, végén minden jóra fordul, eljutnak a várva várt versenyre, de az ereményért nézzétek meg! :) 
Előzetes:

Végül pedig a link:

Az én kedvenc mondatom. :P

Élvezzétek ki a hétvégét! Pihenjetek sokat! :)

xx
D.

2013. május 16., csütörtök

66 ~ VICHY PURETE THERMAL 3 IN 1


Sziasztok!

Mai napra ismét egy termékteszttel érkeztem. A Vichy egyik termékét szeretném bemutatni és róla véleményt írni. Általánosságban véve nincsenek jó tapasztalataim a Vichy-vel, az arcápolóik drágák és legtöbb esetben nem érik meg a pénzt. Tehát akiről ma írnék az egy Termál vízes három az egyben nevezetű arcápoló lesz. 3 funkciója van, többek között arctisztitó tej, tonik és szemfesték lemosó is. Karácsony környékén kaptam ajándékba, a teljes kiszerelés van meg, ez 100ml. A nagyobb gyógyszertárakban kapható, az ára körülbelül 3700 forint körül mozog.
  • mint arctisztító tej
A pirosító-púder-alapozó hármast tökéletesen letisztítja. Nem kell belőle sok, nem szárítja a bőrt és zsíros érzetet sem hagy, teljesen puha lesz utána a bőr. A háromféle lehetőségből talán ez az egyetlen funkciója, ami beválik, viszont ebben a formában tökéletes. Használata után kötelező az arcmosás ebben a formában. Én szinte csak így használtam, de a blog miatt kipróbáltam többi változatban is.
  • mint szemfesték lemosó
Az egyetlen rétegben felkent szempillaspirált aránylag szépen lehozza, de számolni kell a zuhany alatt még csorgó fekete csíkokkal. Nálam sajnos nem vált be, mert én szeretem hosszúra 'megfesteni' a pilláimat, ami pedig nem egy réteg. Megmaradnék a jól bevált törlőkendőmnél, ugyanis ezzel sajnos hosszú 'surólás' a tiszta szem titka. Nem csípi,irritálja a szemet, ami az érzékenyebb szemű smink kedvelőknek jó hír lehet.
  • tonik
Egy alkohol nélküli változatról van szó, aminek a főfunkciója az, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket az arcról és hidratálja azt. Általában ezt a változatot akkor használtam, ha száraznak éreztem a bőröm és szükségem volt valami olyan pluszra, amitől újra puhának érezhettem azt. Volt, hogy este, de volt olyan is, hogy reggel sminkelés előtt használtam. Sajnos nagyon problémás bőröm van és erre a csapvíz még jelentősen rá is tesz, nem tudom mi lehet benne, de nagyon szárít. Emiatt volt az, hogy a reggeli arcmosás után darabokban hámlott a bőröm. Ilyenkor volt segítség és sokat javított az állapotán. Amikor tonikként használtam nem mostam le utána, csak megvártam amíg megszáradt és utána követtem a reggeli rutinomat tovább.
Összességében jó termék lenne, például tonikként vagy lemosó tejként, de ennyi pénzért találhatunk sokkal jobbat is, sőt még talán olcsóbban is.

Ti már használtátok? Nektek bevált? Kipróbálnátok? :)

Kitartás lányok, holnap hétvége!
xx
D.

2013. május 7., kedd

65 ~ ROME


Sziasztok!

Mai bejegyzésként egy útinapló részt hoztam. 18. szülinapomra-szerintem mondhatom, hogy legjobb ajándékként-egy utazást kaptam. 3 napra egy általam választott európai országba utazhattam húgommal. Valószínűleg a Málta szeretetem nyilvánvaló, azonban mégis másik városra esett a választásom. A szülinapom novemberben volt, de a vizsgák miatt márciust jelöltük ki az utazás időpontjára. Több lehetőség is járt a fejemben, többek között Barcelona, Amszterdam és Athén is. Végül valamilyen ok miatt-még magam sem tudom miért- Rómát választottam. Nálam fontos szerepet játszottak egyrészt a látnivalók, másrészt a vásárlási lehetőségek is. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, esett is többször, hideg volt, de azt hiszem, Rómát mindenkinek látnia kell, mert megérdemli. Csodaszép város, valószínűleg az antik-kor kedvelőinek nyújthat nagyobb örömöt. Máltán egy időben volt két római lakótársam, Sara és Lukrecia. Őket is megkerestem, hátha tudnak valami olyan érdekességet mondani, ami a turista könyvekben nincs benne! Instagramra töltögettem útközben a képeket, most itt is bemutatnék párat és a második részben a látnivalókról is ejtenék pár szót! :)

Elutazás előtti estén jutott eszembe, hogy ebben a bizonyos -Eat,Pray,Love- könyvben is Rómában él a főhősnő. Reménykedtem benne, hogy olvasás közben kibogarászom, merre található az a híres fagyizó és merre a legjobb a pizza, de sajnos csalódnom kellett. :( Név szerint nem említik, csak a kis utcákat terekhez közel, abból meg sajnos nehéz kisilabizálni. Lehet sikerült és ott voltunk, de az is lehet, hogy nem, sajnos nem derül ki. Nem számít már, az a lényeg, hogy mi jól éreztük magunkat! :)

Én már a reptéren hódoltam a tészta-imádatomnak. Olaszország ugyebár méltán híres a tészta ételeiről- többek között az én kedvenc ételeimről is-, szerencsére volt alkalmunk megkóstolni ezeket is! A poén kedvéért hozzá kell tennem, hogy egyik este vacsorára húgom pizzát rendelt. Az étlapon szerepelt egy bizonyos 'anchovie' szó, amiről fogalmunk sem volt, hogy mit jelenthet. Articsókás pizzát szeretett volna enni, reménykedtünk, hogy az lesz az. Sajnos csalódnunk kellett, angolnás pizza volt... :D

Teljesülj légyszi!

Volt szerencsénk a Trevi-kúthoz is eljutni és kívánni egyet. Erről több mende-monda is kering, hogyan dobjuk a pénz érmét, hányat, melyik kézzel. Én szimplán jobb kézzel jobb váll fölött hajítottam, de hátha így is bejön. :D Érdekességként még megemlítem, hogy naponta körülbelül 3000 eurót dobálnak bele a turisták, amit az éjjel folyamán kiszednek és a római rászorulók megsegítésére fordítják. :) 
A szökőkutat én egy  pici, tér közepén álló, romantikus szökőkútnak képzeltem, ehelyett egy hatalmas, csodaszép szoborcsoporttal körbevett kútról van szó, ami szerintem felülről mutatja a legszebb arculatát. 

A bejegyzés második részét hamarosan hozom!
Ti voltatok már Rómában? Tetszett? Terveztek oda városlátogatást? :) 

xx
D.






2013. május 5., vasárnap

64 ~ MOTHER'S DAY

Sziasztok !

Arra gondoltam, hogy Anyák Napja alkalmából egy kicsit személyesebb posztot írnék arról a személyről, aki életemben az egyik legfontosabb szerepet játssza! :) Sajnos ezt a bejegyzést nem sokkal éjfél előtt írom, ugyanis nemrég értem haza munkából, de úgy érzem nem maradhat el !
 Az Anyák napja egy világszerte ünnepelt nap, igaz vannak országok, ahol kevésbé fontos, másutt hatalmas ünnepnek számít. Nálunk talán ilyen köztes 'ünnep' ez a nap, nem vesszük túl komolyan, de nem is feledkezünk meg róla!
Az életünket talán egy utazáshoz tudnám hasonlítani leginkább, amelyben az anya egy társ, aki végig az oldalunkon áll, követi a lépteinket, ha letérünk az útról visszaterel és megvéd a rossz dolgoktól. Ő az a személy, aki szükségtelenné teszi a félelmet, aki biztonságot nyújt és éppúgy eloszlatja az aggodalmat.
Ebben a posztban szeretném megköszönni azt, hogy ilyen csodálatos Anyukám van nekem és ha véletlenül ( remélhetőleg nem véletlenül ) olvasod ezt a posztot, akkor szeretném, ha tudnád, hogy nagyon nagyon szeretlek! :)
Egy-két kép pedig jöjjön ide a bejegyzés végére. :)

kedvenc képem ! :)
Remélem mindenkinél jól telt az Anyák Napja és mindenkinek sikerekben gazdag hetet kívánok, legfőképp az érettségizőknek! :)
xx
D.


2013. május 2., csütörtök

63 ~ HAIR

Sziasztook !

Nagy boldogságomban írom ezt a posztot most, végre a PúderPamacs gyűjteményben is megtalálható a blogom, úgyhogy innentől kezdve itt is olvashatóak a bejegyzéseim! :)
Aki eddig nem ismerte volna a blogot azt köszöntöm most itt nálam! Üdvözöllek, olvasgass, nézelődj és ha tetszettek az eddigi írásaim kérlek nézz vissza máskor is! :)

Ebben a bejegyzésben 3 termékről lesz szó. Az első az Alverde sérült és töredezett hajra való samponja. Mikor elkezdtem használni akkor bemutattam, a bejegyzés erről itt olvasható! Azóta elhasználtam teljesen és kialakult róla a saját véleményem, amit most szeretnék megosztani veletek.
A Rossman saját márkás termékéről van szó, amit körülbelül 800 forintért kaphatunk meg. Kis kiszerelésű nekem egy hónapra elegendő heti két hajmosással. Az illata elsőre nagyon jó, hajmosás után első nap még úgy-ahogy érződik, de utána elillan.Az összetevői között szerepel makadámia dió, füge, brokkolimag olaj kivonat és méz is. Régebb óta használok szilikonmentes samponokat, ezért is választottam őt. Nem venném újra ez biztos. Hogy miért nem?
  • Első dolog, ami nem tetszik nekem, az az, hogy alig habzik. Szeretem, ha egy samponon érzem, hogy mennyi kell belőle és látom, hogy teszi a dolgot. Ő pont nem ez a termék, az átlátszó krémes samponból nehezen képezhető hab, akkor is nagyon kevés. Nekem kétszer kellett minden alkalommal önteni belőle, mert sosem volt elég a hajamra, pedig nem olyan hosszú. 
  • A haj zsírosodását  nálam gyorsítja. Minden új samponnál reménykedek, hogy ki lehet tolni majd a hajmosási időt pár nappal. Sajnos vele sem sikerült, sőt talán még többször is kellett hajat mosnom. 
  • Mióta ezzel mosom a hajam azóta visszatért a hajhullás is. Remélem nem ennek köszönhető, de ez egy újabb pont a váltásra.
  • A legutolsó indokom a termékcserére, az a fejbőr viszketés. Először azt hittem csak nálam jelentkezik, de Krémmánián olvastam, hogy mások is észrevették ezt. 
Ennyi nekem bőven elég volt ahhoz, hogy lecseréljem a sampont és folytassam utam a tökéletes hajápoló megtalálása felé. :)
Következő alanynak a Balea Koffeines samponját és balzsamját választottam, szintén Krémmániás ajánlások alapján. A Balea termékekhez mindig szívesen térek vissza. A barna hajra való sampont hosszú ideig használtam,ezalatt javította a hajam szerkezetét és a barna hajszínemet is sötétítette, aminek én nagyon örültem. Tehát ők lesznek azok:
Remélhetőleg jobban beválnak, mint az előzőek és rátalálok a megfelelő samponra. Amit ő ígér:
  • nem tartalmaz szilikont
  • örökletes jellegű hajhullást megállítja
  • erősíti a hajat
  • antisztatikus hatású
  • gyengéd, kimélí a fejbőrt
  • megerősíti a hajszál rostjait
  • sűrűbb, dúsabb hajat eredményez
Azt hiszem egy hónap múlva újabb teszttel jövök és akkor kiderül, hogyan szuperálnak. :)

Valaki próbálta már ezt a terméket közületek? Bevált? 

A Krémmánián az Alterra sampont itt találjátok meg, a Balea samponról pedig ezen a linken olvashattok!

Kitartás lányok, hamarosan itt a hétvége! 
xx
D.

2013. május 1., szerda

62 ~ MY APRIL

Az április olyan gyorsan eltelt, mint egy szempillantás. Valószínűleg azért, mert állandóan rohantam valahova vagy agyaltam valamin. Vannak ilyen pillanataim. Mikor beindulok és nem tudok leállni. Rám jön a tanulhatnék, akkor tanulok all the time. Aztán ismét történik valami és akkor azon rágódok. Állítólag furcsa lélek vagyok... Ki tudja... :)
Április elején családommal voltunk egy kis nyaraláson, ahol feltöltődhettem a rám váró áprilisi vizsgákra. Talán nyugodtan mondhatom, hogy mindet sikerrel vettem, így mostmár egy német középfokú nyelvvizsgával is rendelkezem! :)))
Ezt a képet muszáj megmutatnom, mert szerintem hihetetlen édi. Mamesszal voltunk Hévízen. :)))

Április 12.én és 13.án várt rám ez a csodás megmérettetés, a német vizsga képében. Erre készültem már február óta, úgyhogy nagyon reméltem, hogy sikerrel járok! Megtudtam azóta az eredményt, sikerült! :) 
Aminek a legjobb örülök, az az, hogy végre eljött az az idő, hogy lehet hordani a tavaszi ruhákat is ! :)
Az április valamilyen szinten a mosásról is szólt ! :D Kutyát mostunk, kocsit mostunk, szobát újítottunk fel, pakoltam mindent át. A hónap végére szerencsére jó idő lett, így Mylot is meg tudtuk végre fürdetni. Imádom ezt a kutyust. :))) A tütükének hosszú időt kellett várni az első mosásra. Egyik pénteken azonban rábeszéltem magam, hogy jóóó tényleg koszos már, egyefene lemosom. Megérte, mert csodaszép  lett ismét ! :)

Ezt a képet egyik barátomnak küldeném, akit rettentően idegesít, ha valaki a cipőjéről készít képet és azt Instagramon kiposztolja. Nekem időnként szokásom feltenni ilyen képet, de most ezt nem emiatt készítettem. A középső képen van a futó cipő és ezzel a képpel gyakran motiválom magam, hogy lássam, futni kéne !  :)

Mindenkinek csodaszép, jó kívánságokban gazdag Májust!
xx
D.

61 ~ APRIL FAVORITES

Sziasztok !
Elkészítettem az idei első kedvences posztomat, az áprilisi kedvenc szépségápolási dolgaimról! Igyekszem nem hosszúra nyújtani a bejegyzést, ha esetleg érdekel Titeket valamelyik termék bővebben, akkor kommentben írjátok meg és írok róla egy hosszabb posztot ! :)
Kezdjük is !

Ők lennének a kedvenceim per pillanat. Nálam mindig gyorsan változik a helyzet, megtetszik egy új illat, szebb lesz a szempillám és már lőttek is a réginek jön az új kedvenc. Ebben a hónapban a Balea egyik limitált kiadású gyümölcsös tusfürdője lett a kedvencem. Nem a hatása miatt tetszik, főként az illata az, amivel megvett magának ! Az állaga nagyon krémes kenni alig-alig lehet kenni, de abban a csekély időbe hihetetlen illata van. Nekem nagyon tetszik. Az összetevő lista nem kifejezetten barátságos, de ennyi pénzért nem hiszem, hogy többet lehetne várni tőle.Kicsit szárít, mindenképpen szükség van hidratálásra utána. Így tavaszra hatásos,azonban nem venném újra !
A mellette lévő Eveline testápolót használtam leggyakrabban a hónapban. Orchideával és kókusszal van illatosítva. A dobozán mindenféle csudaságot ígérnek, többek között a sejtek megújulását, kisimító tulajdonságot, a felhám rugalmasságának javítását, blabla. A dolgát teszi, szépen ápol, gátolja a kiszáradást, az illata is jó és emellé baráti ár társul. 1500 forintért kapható a Rossman üzleteiben, valamint a Douglasban is. Ezért az árért hatalmas kiszerelést kapunk, körülbelül fél liter. Pumpás kiszerelésű, ami engem külön meggyőzőtt. Nem az első ilyen testápolóm és azt hiszem, nem az utolsó... :)
A testápoló mellette ugyannak a márkának a karcsúsító és feszesítő kréme található. Többféle változatot kaphatunk, van fagyasztós, hűsítős és melegítő hatású is. Én most a hűsítőt választottam, azt gondoltam elég lesz elviselni a forróságot az időjárás miatt, nem akarom még forralni a bőröm. Én úgy érzem tényleg hatásos,  nyilván sportolni is kell mellé, de SEGÍT! Nem akarom ragozni, milyen hatásai vannak, de ha valakit bővebben érdekel az itt még olvasgathat róla ! :) A Rossmanban gyakran akcióban is megvehető, én is így vettem 999 forintért. Általában ha jól tudom 1500 forint körül van az ára és 250ml krémet tartalmaz ! Belőle is már a sokadik tubust fogyasztom. ( VIGYÁZAT! Első használat alkalmával  ijesztően hideg lesz ! )
A következő terméket már egy korábbi posztban bemutattam! Az AVON Holt-tengeri ásványokkal dúsított iszappakolásáról van szó. Hetente általában egyszer használok arcpakolást, de van, hogy kétszer is. Őt próbáltam ki először a pakolások közül az ígéretes hatásai közül. Úgy gondolom van valami abban, amit írnak róla. A bőröm tényleg javult kicsit, bár nem tudom ez mennyire köszönhető ennek a terméknek. Használom tovább és később egy hosszabb posztban írok még róla, a többi pakolással együtt ! :)

Balra felül látható a Got2b hővédő spray és hajrögzítője. Akkor használom őt, ha egyenesre akarom szárítani a hajam. Áprilisban többnyire egyenes volt , nem vasalom már,így hajszárítás közben kell olyanná varázsolnom, amilyenné szeretném. Ha göndören hagyom, egy másik hajhabot kell használnom ugyanis nagyon lelapulna a hajam anélkül. A spray jó illatú, nem ragad, nem zsírosít és hosszú ideig elég! :) 
Az Essence Forró csoki illatú kézkrémét még február környékén vettem, de van az a szokásom, hogy addig nem bontok meg valamit, amíg van a régiből, emiatt csak most kezdtem el használni. Tetszik benne, hogy nem érezni sokáig felkenés utána, gyorsan beszívja a bőröm. A forró csoki illat a tubuson kívűl nem dominál, inkább gyógynövényekre emlékeztet, azonban a kezem puhává teszi és nekem ez elég tőle. Újravenni biztosan nem fogom és ha jól emlékszem nem is lehet, mert limitált volt ! 
Végére maradt a Manhattan szempillaspirálja. Őt már dicsőítettem itt is. :) Hatása még mindig változatlan, nem cserélném le és egyértelműen újravenném! 

Nálam ennyi volt az április kedvenc részleg! Ti milyen termékekre esküsztök? :) 

xx
D.