2013. augusztus 21., szerda

76 ~ CRUISE I.

 Szép nyári jó estét ! :)

Korábbi bejegyzésem végén említettem, hogy ismét elutazunk, egy hajóútra a Balti-tengerre. Mondhatni visszatérők vagyunk a hajózás dologhoz, már voltunk többször is, de idén először választottuk a hidegebb éghajlat körútját. 7 napon keresztül hullámozhattunk a tengeren, 4 megállóval megszakítva. Koppenhágából indult a hajónk, ami egy hatalmas, 11 emeletes műszaki-csoda volt. Reggeli géppel érkeztünk, 10 óra körül, így a 6 órai kihajózásig volt időnk felderíteni a várost is. ( szokásos tőlem: nem akarom telenyomorítani képekkel a bejegyzést, úgyhogy igyekszem válogatni! ) 




Azért a blog témájához kapcsolódva készültek, vagyis próbáltak készülni outfit képek is. Nézzétek el nekem, hogy nem vagyok képes komoly maradni és a normálisnak mondható képek se igazán jók, nem szeretem, ha más készít rólam képet és szinte mindig elviccelem a dolgot, de igyekeztünk! :) 
ing : H&M
nadrág: Tally Weijl
táska: New Look
cipő: Vans
gyűrűk: H&M
napszemüveg: valahonnan Máltáról

a középső körmöm gyári hibás! :D

Aztán vacsora előtt is próbáltunk képeket lőni, fogjuk a szélre meg a hajam, hogy nem lett jó. A lényeg a ruha, amiről már egy korábbi posztban és írtam. Itt olvashatjátok!  A zöld ruhám testvére, egy későbbi outfit posztban bemutatom majd más változatban is! 

ruha: Stradivarius
cipő: Stradivarius





És akkor itt elérkeztünk-egy tengeren töltött nap után- az első megállónkhoz, Észtország fővárosához, Tallinhoz. Az időjárás sajnos nem nekünk kedvezett, hol esett, hol nem, a szél is fújt, tehát összességében, nem volt túl meleg, de ez a kedvünket nem szegte és idegenvezetőnkkel elsőként a történelmi belváros felé vettük utunkat, amely már 1997 óta a UNESCO Világörökség része. Mutatok képeket, igyekeztem nem a szokásos turista képeket készíteni és összeválogatni. Remélem tetszeni fog. :)








Nemsokára hozok még képeket az útról, remélem tetszett. :)
Jártatok már Koppenhágában vagy Tallinban? Hogy tetszett?

xx
D.

2013. augusztus 8., csütörtök

75 ~ MALTA, MALTA, AGAIN AND AGAIN?

...és íme elérkeztem a július hónapom legjobban várt utazásáról szóló bejegyzés megírásához. :)

Számtalan posztot írtam már Máltáról és egyikben sem tudom pontosan leírni, hogy mit is jelent számomra ez az aprócska sziget. Talán joggal nevezhetem második otthonnak, de mégis, akárhányszor visszatérek valami újat mutat számomra, valami megmagyarázhatatlan új kapocs szövődik köztünk és minden egyes alkalommal, amikor átlépem a reptér ajtaját, magam mögött hagyva az 50 fokos, párás levegőt megfogadom, hogy visszatérek. Sajnos a legközelebbi alkalomra valószínűleg egy évet kell várnom, de megéri a várakozás minden egy perce. :)
Épp úgy, mint annak idején 2011. szeptember 9.én, most is egyedül érkeztem. A 7 nap egy szempillantás alatt eltelt, de nem is kívánhattam volna, szebb hetet magamnak. Mindent, ami szinte lehetséges belezsúfoltam egy hétbe. 

Ezt a csodaszép mondatot a repülőn olvastam a máltai újságban és már az első részével meggyőzött.  The wonder of being Maltese... ( mint kiderül, aki 5 évet eltölt a szigeten, az automatikusan állampolgárságot kap... ki tudja? :) )
Szívem szerint a bejegyzést teleraknám képekkel, de igyekszem visszafogni magam. :)

Mielőtt bármit is írnék tovább, meg kell említenem a máltai ételeket. Erős olasz hatás érződik, ami számomra tökéletes, valószínűleg előző életemben egy 100 kilós, olasz nénike voltam tészta kifőzdével. Itt most kiélhettem a tészta iránti szerelmem és minden este betermeltem egy jó adagot. Van egy különleges fajta tészta, ami a ravioli. Nem tudom valamelyikőtök ismeri e, ez egy ricottával töltött leveles tésztához hasonló finomság. Kis szívfájdításként felteszek pár képet ezekről a csodákról. :D ( bal alsó a ravioli) 

A júniusi zsúfolt tréning program után felüdülés volt úgy tölteni az időt, ahogy én akartam. Oda mentem, ahova én szerettem volna, azokkal találkoztam, akikkel én szerettem volna, annyi időt úszkáltam amennyit én szerettem volna ésatöbbi ésatöbbi... :) Vasárnap egyik ex-évfolyamtársamhoz utaztam, ahol megismertem a családját, majd együtt ebédeltünk és a napot a strandon fejeztük be!  Sokat köszönhetek neki és egy korábbi bejegyzésben már említettem is. Ő, Yanika, akivel együtt szenvedtük végig a német órákat. Csodálatos lány és örülök, hogy a barátomnak mondhatom. :) Náluk találkozhattam a híres Harry-vel is végre. Ha van legaranyosabb kutyus, biztos ő kapná ezt a díjat!


Simizz méééééééég!
Vasárnap este találkoztam egy különleges személlyel végre. Ő is az én iskolámba járt, de felsőbb évfolyamra. Akkor nem  nagyon találkoztunk, meg igazándiból beszélni is csak ritkán beszéltünk, aztán most, hogy visszamentem találkoztunk újra. :) Sosem gondoltam volna, hogy mi egyszer ilyen barátok leszünk. Akkor vasárnap este a hajójukon borozgatva átbeszéltünk minden létező témát és-meglepő- de szinte mindenben egyezett a véleményünk.

Village Fest... :)
Innen indult minden. Másnap strandra indultunk, aztán egy elhagyatott partszakaszon kötöttünk ki, ahonnan sziklákat lehetett ugrani. Na már most, én alapvetően sem vagyok bátor ember és elkerülöm a lehetséges veszélyeket, de ő, még a legmagasabb pontról is képes volt ugrani.

Végül pedig egy közös kép.

Nagyon sokszor elmondtam már neki, hogy mennyire hálás vagyok azért, amit értem tett és csodálatos barát! Sajnálom, hogy csak most lettünk ennyire jóba,de remélem hamarosan érkezik Szerbiába és engem is meglátogat. :) 
(JJ, i know how curious you are right now. So, here we go. This is the post I told you. Finally it's ready and you can read about yourself. I want yo to know that I really miss you and hope you are going to visit me soon. 
P.S.: stop texting while you drive,foxx pajizek.
xx ) 

Ódákat tudnék még zengeni oldalakon, posztokon át, de egyenlőre ennyi, beszéljenek a képek helyettem. :)







Élvezzétek az utolsó egy hónapot,én nemsokára érkezem egy újabb utazós bejegyzéssel, ugyanis szombaton hajóútra indulunk. Instagramon követhetitek merre járunk éppen, dorkakovacs néven megtaláltok! :)
xx
D.




2013. augusztus 2., péntek

74 ~ BALATON SOUND

Sziasztok!
Tudom borzalmasan rég jelentkeztem már és nincs is rá kifejezett mentségem, kivéve annyi, hogy az utóbbi  hónapom rettentő zsúfolt volt, ami miatt blogolni vagy egyátalán írni bármit is esélytelen lett volna.

Kezdeném is az elején, harmadszorra is Balaton felé vettük utunkat húgommal, de idén először én vezettem! :D  Ez azért volt akkora öröm számunkra, mert így annyi ruhát és cipőt pakolhattunk ( de legfőképp kaját) amennyit csak akartunk.  Egy hétre mentünk, egy nap előtte és kettő utána, ami tökéletes rá- és kipihenés. 

A fesztiválozás szerintem már magában nagy élmény mindenki számára. Én is imádom az egész feelinget, ami ott körbevesz. :) Leginkább azt szeretem, ahogy az emberek a másikhoz állnak. Amúgy is imádok új embereket megismerni, főleg külföldieket, itt pedig mindenki olyan nyitott. :)
 Idén először megérkeztek a legnagyobb kedvenceim is Balatonra, ők pedig a NERVO lányok. Őket vártam legjobban ebben a 4 napban és hihetetlen jó volt a bulijuk. Aztán persze voltak még sokan mások-Hardwell vagy Steve Aoki. Na Ő az, akit mindenképpen meg kell említeni. A szettje nem is a zenék miatt mondható fenomenálisnak, hanem a show miatt, amit csinált. Ugrált a színpad egyik végéből a másikba, pezsgővel locsolta a népet, tortákat dobált, csónakázott az emberek felett és szaladgált a tömeg mellett. Hihetetlen. :)
Hardwell.
Afrojack. :)

És amit a legjobban imádok ebben a fesztiválban az az, hogy a húgommal végre ketten tölthetünk együtt egy hetet. :) Igaz, ami igaz hasonlítunk picit, de mi erre kontrázva minden egyes nap hasonló szettben parádézva elhitettük az emberekkel, hogy ikrek vagyunk. Volt, aki elhitte, volt, aki nem. De az ilyen pillanatokból lesznek az örök emlékek. :) Felejthetetlen hét volt!

Ti ott voltatok? :)

xx
D.