2013. december 3., kedd

85~Sunday Satisfaction

 Az első SUNDAY SATISFACTION rovatban egy könyvről szeretnék írni. Igazándiból úgy tervezem, hogy mindig valami kis apróságról írok, ami az adott héten vagy akár vasárnap boldogabbá tette a hetem/napom.
Ezen a héten egy könyvről szeretnék írni. Egy tipikus tengerparti nyaralásra való romantikus regényről lesz szó, amelyet a Fejős Éva rajongók már biztos ismernek. Én még akkor vettem meg,  mikor kiadták, de valahogy nem sikerült elolvasnom elsőre. Most két évvel később a polcon kutatva került kezembe és harmadik nekifutásra sikerült elolvasnom az egészet. :)

422 oldal, ami első hallásra soknak tűnhet, de annyira szórakoztató, hogy szinte már letehetetlen olvasmánynak számít. A fejezetek hosszúsága változó, de többségük rövid és mivel a kíváncsiság nagy úr haladunk mindig tovább...
A főhősünk egy budapesten élő fiatal lány, Galántai Zsófi. A regény két helyen játszódik ugyanabban az időben. Egyik szereplőnk  Budapesten éli mindennapjait, míg a másik hölgy egy mexikói tengerparti városkában süti a halakat az ott élőknek.
Nekem harmadik olvasásra  nagyon tetszett a könyv. Pont azt az élményt adta, amit elvár az ember egy könyvtől. Felkelti a kíváncsiságot és egészen az utolsó oldalig fenntartja.
A könyv címe pedig nem más mint: A mexikói. 
Azt hihetjük, hogy tudjuk miért ez a regény címe,de amint a végére érünk rájövünk, ránk hárul a feladat, hogy eldöntsük számunkra ki is az a mexikói.
Szerintem sok ember irigyli Zsófit, hiszen mert változtatni az életén, elég bátor volt, hogy az álmai után menjen.
... és most nézzük mit találunk a könyv borítóján.
' Galántai Zsófi úgy érzi célba ért. Sikeres a munkájában, és végre összeköltözhet szerelmével.Aztán jön egy furcsa,szégyenteljes,mégis emlékezetes éjszaka egy messziről jött idegennel és Zsófi jól felépített élete összeomlik. Mindent hátrahagyva elindul a mexikói után, aki titokzatos jeleket,hagy neki szerte a világban...Szerelem? Kalandvágy?Zarándoklat?-vajon mi hajtja a magyar lányt egyre egzotikusabb tájak, egyre veszélyesebb kaladok, és önmaga számára ismeretlen énje felé?
Mi az több muníciót lelkünknek: ha bátran kilépünk megszokott és talán megunt életünkből, vállalva a kockázatot, hogy veszítünk vagy ha vágyainkat elnyomva éljük mindennapjainkat?Merre vezet az utunk?Hol jobb:útközben vagy "célba érve"? '
A bookline oldalán ( itt  ) most 15% kedvezménnyel megrendelhetitek. Karácsonyi ajándéknak tökéletes lehet.

Szerinted? Itt minden vélemény számít. :)

xx
Dorki

U.I.: Olvassátok el, megéri! :)